vikat vastaukset

ens kerralla taas pitempää päivitystä! ✨

5 kommenttia - “vikat vastaukset”

 1. ketoharju Kirjoittaa:

  m√§ oon ehk√§ ”viha lis√§√§ vihaa” -hippi siin√§ mieless√§ ett√§ on hirveen helppoo vaan haukkua ihmisi√§ jotka tekee v√§√§rin, ja mit√§ hy√∂ty√§ siit√§ nyt sit on kellekk√§√§. viha on ymm√§rrett√§v√§ ja joskus tarpeellinenki tunne varsinki jos se on oikeutettua, mut ois hienoo jos kukin sais vihasa kanavoitua jotenki rakentavasti. mullon iha hillit√∂n kunnioitus niit√§ ihmisi√§ kohtaan jotka onnistuu yst√§v√§llisyyden kautta keskustelemaa erimielisten kanssa, mit√§ esim rakel liekki ilmeisesti tekee. ite en siihe pysty, eik√§ pysty moni muukaa, mut se tuntus silti ainoolta tielt√§ jolla p√§√§st√§√§n eteenp√§in. ku t√§√§ll√§ ny kuitenki kaikki ollaan eik√§ erimielisist√§ p√§√§se eroon muuten ku hivuttamalla niit√§ samanmielisiks. mut en oo tosiaa sanomassa ett√§ kell√§√§ ois vastuu vuoropuheluun haluttomien, loukkaavien ihmisten kanssa, mut kaikki arvostus maailmassa niille jotka siihen pystyy.

  ehkä mun pointti tässä oli et koitetaan olla vihaamatta ellei se oo just sillä hetkellä itelle henkilökohtasesti välttämätöntä. amen ja piis <3

 2. jelden Kirjoittaa:

  joo m√§ki arvostan sit√§ ty√∂t√§ mit√§ monet tekee just asiallisen dialogin kautta! mun pointti on kuitenkin just toi, ett√§ ”viha lis√§√§ vihaa”-hipit usein vaientaa sorrettujen t√§ysin oikeutetusti vihaisia √§√§ni√§.
  ja mua ainakin viha energisoi just hyvin :D

 3. anonyymi Kirjoittaa:

  Ymmärrän nuo toiset idioottimaisuudet siinä kuinka typeriä ne ovat, mutta onko siinä jotain huonoa jos kokee olevansa egalitariaani feministin sijaan (jos siis kuitenkin kannattaa sukupuolten välistä tasa-arvoa, muttei silti koe olevansa feministi Рon esimerkiksi eriäviä mielipiteitä patriarkaatista tai palkkaeroista)? Ilman tuollaista typerää perseily-äänensävyä tietty sanottuna ja ilman sitä, että sillä lausahduksella koittaa jotenkin pilailla feminismin kustannuksella ja alentaa sen merkitystä.

  Feminismi√§ kun toteutetaan niin eri tavoin (esimerkkin√§ ik√§v√§mmist√§ feminismin haaroista vaikka TERFit ja seksi-negatiiviiset), ett√§ on mielest√§ni ymm√§rrett√§v√§√§ etteiv√§t kaikki v√§ltt√§m√§tt√§ tahdo identifioida itse√§√§n feministiksi :o Ja oon niin samaa mielt√§ ketoharjun kanssa tuosta ”viha lis√§√§ vihaa”-jutusta! Mutta, hyv√§ postaus silti all in all :)

 4. kjjo Kirjoittaa:

  Mulle riittää tutkimuksissa osoitettu selvä mekanismi, että kun vihaa, vihaa jatkossa enemmän. Vahvistaminen on vahvistamista. Jos taas kanavoi vihaimpulssia muuhun uudestaan ja uudestaan, taipumus muuttuu.

  Viha joka tapauksessa ehdottomasti ja poikkeuksetta laskee henkistä suorituskykyä.

 5. jelden Kirjoittaa:

  anonyymi: feminismin määritelmään kuuluu olennaisesti sukupuolten välisen tasa-arvon ajaminen. terfit kutsuvat itseään feministeiksi, mutta eivät aja sukupuolten välistä tasa-arvoa (trans exclusionary radical feminism Рsehän tulee ilmi jo liikkeen nimestä). feminismi myös ymmärtää yhteiskunnan vihan naisia ja naisellisiksi miellettyjä asioita kohtaan (kuinka moni mies uskaltaa pukeutua glittermekkoon julkisella paikalla?). egalitarismi tulee eri lähtökohdista. emmää sillain rupee termipoliisiksi, jos jollain egalitaristilla onkin sattumalta samat tavoitteet kuin mulla, mutta egalitaristit on usein poliittisesti liian oikealla mun makuun.

  kjjo: puhuin ”viha lis√§√§ vihaa”-hipill√§ ihmistyypist√§, joka ei ymm√§rr√§ valtadynamiikkaa sortajan ja sorretun v√§lill√§. en aivojen toiminnasta, sill√§ ”viha lis√§√§ vihaa”-hippien agendalla ei ole valistaa jengi√§ ymm√§rt√§m√§√§n aivotoimintaa vaan hyssyttelem√§√§n sortajia, jotka vihaavat ihmisi√§ ei-valittujen ominaisuuksien perusteella ja sorrettuja, jotka vihaavat sortajia valittujen tekojen perusteella. ero on vissi.

Jätä vastaus