vikat vastaukset

ens kerralla taas pitempää päivitystä! ✨

5 kommenttia - “vikat vastaukset”

 1. ketoharju Kirjoittaa:

  mä oon ehkä ”viha lisää vihaa” -hippi siinä mielessä että on hirveen helppoo vaan haukkua ihmisiä jotka tekee väärin, ja mitä hyötyä siitä nyt sit on kellekkää. viha on ymmärrettävä ja joskus tarpeellinenki tunne varsinki jos se on oikeutettua, mut ois hienoo jos kukin sais vihasa kanavoitua jotenki rakentavasti. mullon iha hillitön kunnioitus niitä ihmisiä kohtaan jotka onnistuu ystävällisyyden kautta keskustelemaa erimielisten kanssa, mitä esim rakel liekki ilmeisesti tekee. ite en siihe pysty, eikä pysty moni muukaa, mut se tuntus silti ainoolta tieltä jolla päästään eteenpäin. ku täällä ny kuitenki kaikki ollaan eikä erimielisistä pääse eroon muuten ku hivuttamalla niitä samanmielisiks. mut en oo tosiaa sanomassa että kellää ois vastuu vuoropuheluun haluttomien, loukkaavien ihmisten kanssa, mut kaikki arvostus maailmassa niille jotka siihen pystyy.

  ehkä mun pointti tässä oli et koitetaan olla vihaamatta ellei se oo just sillä hetkellä itelle henkilökohtasesti välttämätöntä. amen ja piis <3

 2. jelden Kirjoittaa:

  joo mäki arvostan sitä työtä mitä monet tekee just asiallisen dialogin kautta! mun pointti on kuitenkin just toi, että ”viha lisää vihaa”-hipit usein vaientaa sorrettujen täysin oikeutetusti vihaisia ääniä.
  ja mua ainakin viha energisoi just hyvin :D

 3. anonyymi Kirjoittaa:

  Ymmärrän nuo toiset idioottimaisuudet siinä kuinka typeriä ne ovat, mutta onko siinä jotain huonoa jos kokee olevansa egalitariaani feministin sijaan (jos siis kuitenkin kannattaa sukupuolten välistä tasa-arvoa, muttei silti koe olevansa feministi – on esimerkiksi eriäviä mielipiteitä patriarkaatista tai palkkaeroista)? Ilman tuollaista typerää perseily-äänensävyä tietty sanottuna ja ilman sitä, että sillä lausahduksella koittaa jotenkin pilailla feminismin kustannuksella ja alentaa sen merkitystä.

  Feminismiä kun toteutetaan niin eri tavoin (esimerkkinä ikävämmistä feminismin haaroista vaikka TERFit ja seksi-negatiiviiset), että on mielestäni ymmärrettävää etteivät kaikki välttämättä tahdo identifioida itseään feministiksi :o Ja oon niin samaa mieltä ketoharjun kanssa tuosta ”viha lisää vihaa”-jutusta! Mutta, hyvä postaus silti all in all :)

 4. kjjo Kirjoittaa:

  Mulle riittää tutkimuksissa osoitettu selvä mekanismi, että kun vihaa, vihaa jatkossa enemmän. Vahvistaminen on vahvistamista. Jos taas kanavoi vihaimpulssia muuhun uudestaan ja uudestaan, taipumus muuttuu.

  Viha joka tapauksessa ehdottomasti ja poikkeuksetta laskee henkistä suorituskykyä.

 5. jelden Kirjoittaa:

  anonyymi: feminismin määritelmään kuuluu olennaisesti sukupuolten välisen tasa-arvon ajaminen. terfit kutsuvat itseään feministeiksi, mutta eivät aja sukupuolten välistä tasa-arvoa (trans exclusionary radical feminism – sehän tulee ilmi jo liikkeen nimestä). feminismi myös ymmärtää yhteiskunnan vihan naisia ja naisellisiksi miellettyjä asioita kohtaan (kuinka moni mies uskaltaa pukeutua glittermekkoon julkisella paikalla?). egalitarismi tulee eri lähtökohdista. emmää sillain rupee termipoliisiksi, jos jollain egalitaristilla onkin sattumalta samat tavoitteet kuin mulla, mutta egalitaristit on usein poliittisesti liian oikealla mun makuun.

  kjjo: puhuin ”viha lisää vihaa”-hipillä ihmistyypistä, joka ei ymmärrä valtadynamiikkaa sortajan ja sorretun välillä. en aivojen toiminnasta, sillä ”viha lisää vihaa”-hippien agendalla ei ole valistaa jengiä ymmärtämään aivotoimintaa vaan hyssyttelemään sortajia, jotka vihaavat ihmisiä ei-valittujen ominaisuuksien perusteella ja sorrettuja, jotka vihaavat sortajia valittujen tekojen perusteella. ero on vissi.

Jätä vastaus